TILMELD DIG TIL VORES ONLINE DANSKHOLD - UGENTLIG OPTAG

En hurtig genvej til at lære dansk Lær 10 vigtige danske ord og sætninger

Hvor skal man begynde, hvis man gerne vil begynde at lære nogle danske ord? Hvilke gloser, ord og vendinger er de vigtigste at kende på dansk?

Vi hjælper dig her med en liste over 10 vigtige gloser og vendinger at lære, når du som international borger skal tale dansk. 

Det er danske ord og vendinger, som du vil møde i mange samtaler, du har med en dansker, om det er på arbejde, på studiet eller i din fritid. Og du vil garanteret også høre mange af de danske ord i tv-programmer, film, radio og podcasts.

Her er 10 vigtige danske ord og vendinger, som vil hjælpe dig godt på vej:

  1. Er/ være - “I am/to be”: Fx: Jeg er glad for at møde dig
  2. Hedde - “is called”: Fx: Jeg hedder Maria 
  3. Hej - “Hi”: Danskere siger “hej” en gang, når de mødes, og de siger “hej hej”, altså hej to gange hurtigt i træk, som farvel. 
  4. Tak - "Thank you"
  5. Sådan - “like this”: Fx: Sådan her vil jeg gerne have min kaffe. Men det bruges i et uendeligt antal variationer, fx betyder et enklet “Sådan” med tryk på en anerkendelse af, at det er godt gået: Sådan!
  6. Undskyld - "Sorry" eller "Excuse me". Fx: Undskyld, må jeg komme forbi. Eller: Det må du undskylde.
  7. Mad -”food” - Fx: Tak for mad (Danskerne bruger det altid, når man afslutter et måltid med familien eller som gæster i et andet hjem)
  8. God weekend - “good weekend”: Fx: Kan du have en god weekend (Danskerne er meget optagede af at ønske hinanden en god weekend, og allerede fra torsdag begynder man at ønske god weekend, når man siger farvel)
  9. Hvor - "Where": Fx: Hvor kommer du fra?
  10. Hvad - “What” eller "How":  Fx: Hvad arbejder du med?

A2B lærer internationale borgere dansk på vores danskkurser, som foregår online, på virksomheder og uddannelsessteder og på vores sprogskoler. Så uanset om du er kommet til Danmark eller bor i et andet land, kan du lære dansk hos A2B og blive endnu bedre til at  kommunikere på dansk, når du møder en dansktalende. 

Hvis du gerne vil prøve kræfter med at lære dig selv dansk ved at se videoer, høre lydfiler, læse tekster og løse opgaver, så kan du tilmelde dig vores online selvstudie kursus.

Som deltager af vores begynder kursus lærer du dansk fra bunden på et hold, hvor en erfaren underviser gennem 24 lektioner lærer sig basisdansk, så du får endnu flere vigtige ord og vendinger ind under huden.

Hvis du allerede er kommet til Danmark, kan du lære endnu mere dansk på danskuddannelsen, som kan være gratis for dig, hvis du har et cpr-nummer og har ret til en henvisning til danskundervisning fra den kommune, du bor i. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har ret til gratis danskundervisning, så udfyld formularen herunder, og vi kan undersøge det for dig. 

Har du spørgsmål om at lære dansk?

Indsend formularen, og vi kontakter dig

Kontakt

Skriv en besked, og vi vender tilbage til dig