TILMELD DIG TIL VORES ONLINE DANSKHOLD - UGENTLIG OPTAG

Sådan kommer du i gang med at lære dansk Lær dansk som begynder

Dansk er et besværligt sprog at lære. Det lyder som om, man har en kartoffel i munden, og så har vi tre ekstra vokaler, som de færreste kender til. Hvis du som nybegynder har besluttet dig for at lære dansk, så ligger der en del hårdt arbejde foran dig. Men hvis du knokler for det, kan det pludselig være dig, der selvsikkert bestiller “Rødgrød med fløde” på en sommerrestaurant på flydende dansk.

A2B underviser internationale borgere i dansk, og vi har nogle gode tips til, hvordan du bedst begynder at lære dansk, hvis du er nybegynder.

  • Begynd nu! Vi har alle travlt, dagene flyver afsted, og det kan være fristende at udsætte danskundervisningen, til der er mere tid i kalenderen. Vores erfaring er, at det er bedst at komme i gang med det samme, når man har besluttet sig for at lære dansk. Ingen grund til at udsætte opgaven! Begynd at lære dansk med det samme, du har taget beslutningen. 
  • Begynd med at lære selv! Før du finder det rette danskkursus og har første undervisningsgang kan der måske gå nogle dage eller uger. Begynd derfor allerede i dag med at lære dig selv dansk på egen hånd. Følg et online selvstudiekursus, Se nogle danske videoer på Youtube, køb nogle danske børnebøger eller få din nabo til at lære dig nogle danske ord. Det vigtigste er, at du kommer i gang, mens du har motivationen for det.  
  • Se dansk tv og lyt til radio og podcasts. Det er fantastisk for din læring at lytte til det danske sprog. Så sæt danske podcasts i ørene, når du går en tur, se danske serier og danske nyheder og husk at sætte undertekster på tv-programmer, så du både hører og læser sproget. DR har både radio, postcasts og masser af serier og nyheder online.
  • Tag undervisning - og arbejd hårdt for det. Find et begynder danskkursus, der passer lige til dig og til den tid, du kan lægge i det. Det er vigtigt at finde et danskkursus, som du ved, at du har tid til at følge og tid til at passe hjemmearbejdet på. Hvis du engagerer dig i danskkurset hver gang og fordyber dig i dine lektier - så vil du hurtigt opleve, at du bliver bedre til dansk.
  • Hold det ved lige. Mange kan være fristede til at stoppe danskundervisningen, når man har nået et niveau, hvor man kan forstå det meste og samtale en smule. Men vores råd er: Bliv ved med at lære dansk, til du virkelig har lært det. Sprog kan hurtigt aflæres, hvis man ikke holder det ved lige og fortsætter med at lære. Så bliv eksempelvis ved med at tage undervisning, til du har bestået den officielle danskprøve.   

 

Hos A2B har du mulighed for at vælge lige det danskkursus som passer til dig og din hverdag, hvis du  er begynder og skal lære det danske sprog fra bunden: 

  • Selvstudie kurser - Et begynderkursus med engelsk som støttesprog, som er perfekt til dig, der vil lære dansk, når det passer dig og selv har motivationen til at følge kursets lektioner
  • Begynder 1 - Et online begynderkurser, hvor du online får undervisning af en lærer på et hold med andre begyndere, hvor I sammen lærer basisdansk fra bunden.
  • Begynder 2 - Et online kursus for de mere trænede begyndere. Enten har du gennemført Begynder 1, eller også har du på andre måder allerede lært basisdansk. 
  • Privatundervisning - Her får du en til en lektioner, hvor underviseren tilrettelægger undervisningen præcis til dine behov og ønsker.

Gratis danskuddannelse -  Du kan begynde på danskuddannelsens Modul 1 som nybegynder og fortsætte videre på de mere øvede moduler, når du er klar til det. Den officielle danskuddannelse kan være gratis for dig, fordi din kommune betaler udgiften, hvis du bor i Danmark, har et cpr-nummer og har fået en henvisning fra kommunen til danskundervisning.

Har du spørgsmål om at lære dansk?

Indsend formularen, og vi kontakter dig

Kontakt

Skriv en besked, og vi vender tilbage til dig