TILMELD DIG TIL VORES ONLINE DANSKHOLD - UGENTLIG OPTAG

lær dansk med A2B Bliv bedre til dansk mens du studerer i Danmark

Er du udenlandsk studerende i Danmark, er det oplagt at lære dansk, så du bedre kan få et interessant studiejob, begå dig i det danske samfund og deltage i sociale aktiviteter med danskere. Professionelt set vil det også gavne dit CV, at kunne tilføje et ekstra sprog. Selvom dansk er et svært sprog at mestre, findes der flere ting, du selv kan gøre for at forbedre dine færdigheder.

I denne artikel har vi samlet en række tips til, hvordan du bliver bedre til dansk ved blot at indføre små simple tiltag eller ændringer i din hverdag.

Tal på dansk

Du kommer ikke uden om det, og har sikkert hørt det mange gange før. En god måde at lære et nyt sprog på er at tale det. På den måde øver du udtale og vænner dig til det nye sprog, som pludselig kommer ud af din mund.
Begynd med simple sætninger og du vil hurtigt opleve, at det ikke er så farligt at snakke med ekspedienten i supermarkedet, tjeneren på cafeen eller salgsassistenten tøjbutikken. I starten har du sikkert svært ved at formulere dig og finde de rette ord. Men lad det ikke holde dig tilbage. Danskere bliver kun glade, når du forsøger at kommunikere på deres sprog.

Gør brug af hjælpemidler

Måske har du adgang til en række hjælpemidler via dit studie. Ellers er det oplagt at hente hjælp til det danske sprog via apps og ordbøger, hvis du ønsker at slå et ord op, oversætte eller blot øve ord for at forbedre dit ordforråd.

Skriv på dansk

Finder du det udfordrende at skrive på dansk, er du ikke alene. En god måde at blive bedre til skriftlig dansk, er simpelthen bare at skrive derudaf. Og for mange virker det godt at skrive i hånden. Så frem med gammeldags papir og blyant og påbegynd eventuel en dagbog over livet som international studerende i Danmark.
Hvis du har en interesse for sociale medier, kan du prøve at oprette din egen blog eller Instagram-profil, hvor du beretter om din dagligdag på dansk. Øv dig også i at kommunikere på dansk i mails og sms’er til dine danske venner eller kollegaer.

Deltag i en aktivitet

En god måde at komme ud blandt andre danskere og styrke sine sprogfærdigheder er at tilmelde sig en aktivitet. Det kan være alt lige fra holdsport og håndarbejde til frivilligt arbejde. Hvis du synes, det er grænseoverskridende at gøre det alene, kan du eventuelt se om du kan få en anden international medstuderende med på ideen. Vedkommende skal selvfølgelig også være indstillet på, at der skal snakkes dansk, når I er ude.

Lyt til det danske sprog

Når du skal i gang med rengøringen derhjemme, kan du sætte noget dansk musik på eller lytte til danske podcasts eller lydbøger. Når du lytter til det danske sprog, bider dine ører mærke i, hvordan ordene bliver udtalt.
Det samme gør sig gældende, hvis du sætter en dansk film på. Du kan evt. vælge at sætte danske undertekster på, så du samtidig kan se, hvordan ordet bliver stavet.

Tilmeld dig et onlinekursus

Som studerende er der masser at se til - og du har sikkert et studiejob ved siden af, som også skal passes. Derfor vil det være oplagt at tage et onlinekursus i dansk, så du kan sidde hjemme på værelset og følge undervisningen via. Teams.
Hos A2B kan du tilmelde dig forskellige sprogkurser i dansk, som passer efter dine ønsker og behov. Du kan også vælge dansk som selvstudie, og studere det danske sprog når det passer dig.

Som udenlandsk studerende er det gratis at deltage i danskundervisning, hvis du har en henvisning fra den kommune, du bor i. Du kan tilmelde dig vores danskkurser her. Har du ikke nogen henvisning hjælper vi dig gerne med at tage fat i din kommune for at få lavet en henvisning.

Kontakt

Skriv en besked, og vi vender tilbage til dig