TILMELD DIG TIL VORES ONLINE DANSKHOLD - UGENTLIG OPTAG

Bliv bedre til dansk En guide til, hvordan du hurtigst og bedst kan lære dansk

Det kan være rigtigt svært at lære dansk, og du er nødt til at gøre en indsats for at blive god til både at forstå, tale, skrive og læse det danske sprog. 

Men når du så har lært dansk, vil du opleve, at livet i Danmark åbner sig endnu mere for dig, fordi du kan tale med de mennesker, du møder på din vej - om det er i børnenes institution eller skole, til en fest, på jobbet eller uddannelsen eller i køen i supermarkedet. Og du vil kunne forstå dansk tv, radio og podcasts, læse aviser og i det hele taget følge med i det danske samfund og hverdagsliv. 

Her finder du vores tips til, hvordan du kan lære det danske sprog hurtigt:

  1. Vær opsøgende, og lær de mest almindelige danske ord, der bliver brugt allermest. Vi har et bud på 10 gode ord og vendinger her.
  2. Tag undervisning. Det er bare en rigtig god ide at få danskundervisning af en erfaren sproglærer, som er uddannet i at lære internationale borgere dansk. En sproglærer ved, hvordan man bedst griber det at lære dansk an, så der kommer hurtig fremgang. Når du modtager danskundervisning fra uddannede og dygtige lærere, får du en hurtig og kompetent introduktion til det danske sprog og får den bedste start på at lære sproget. 
  3. Snak, snak, snak - Selvom dit dansk slet ikke er perfekt - bare tal. Det er den bedste måde at forbedre dit dansk på. Tal dansk, når du får muligheden - Hos købmanden, i cafeen eller i sportsklubben. Selv at sige nogle få ord her og der forbedrer dine færdigheder.
  4. Sig nej tak til engelsk. Hvis du ved, at du godt kan sige det, du gerne vil sige, på dansk. Så insisterer på at tale dansk. Selv om den du taler med foreslår, at I kan tale engelsk. Vær tydelig om, at du gerne vil lære sproget, og det hjælper dig,hvis I taler dansk. 
  5. Vær nysgerrig - Slå danske ord og vendinger op, som du ikke forstår i en ordbog og noter deres betydning. Du har en tendens til at huske ting bedre, når du også skriver dem ned.
  6. Se danske tv-udsendelser og film - og slå underteksterne til, så du både kan lytte og læse samtidig. Hvis du kan få adgang til at se fx klassikeren "Matador", får du en introduktion til dansk kultur og historie OG du vil høre folk udtale danske ord og vendinger langsomt og grundigt. Du kan finde serien på DR’s hjemmeside
  7. Lyt til dansk radio og podcasts og læs danske magasiner - Få lyden af ​​det danske sprog i ørerne og væn dig til at læse danske bogstaver, ord og vendinger
  8. Vær klar over, hvad der driller dig. Er der særlige ord eller lyde, du har svært ved at udtale, så optag en dansk ven eller lærer, der siger ordene eller lydene og hør optagelsen igen og igen, og gentag det, du hører. Du kan også optage din egen udtale og sammenligne den med en tidligere optagelse for at fornemme, om du nærmer dig. 
  9. Giv dig selv en udfordring. Nogle gange er det et spørgsmål om at tage en beslutning: I dag skal jeg tale dansk med en dansker. Når du har bestemt dig for at skulle tale dansk, så gå på biblioteket, til bageren eller tal med naboen og hold dig til dansk, selvom de måske slår over i engelsk. 

 

A2B kan lære dig dansk - se vores danskkurser her

A2B har forskellige danskkurser, som du kan følge for at lære dansk eller for at blive endnu bedre til dansk:

  • Selvstudie kurser - hvis du vil lære dansk, når det passer dig og selv har motivationen til at følge kursets lektioner
  • Begynder 1 - et online begynderkurser, hvor du online får undervisning af en lærer på et hold og lærer dansk fra bunden
  • Begynder 2 - et online kursus for trænede begyndere, hvor du bygger videre på det begynderdansk, du allerede har lært
  • Privatundervisning - En til en lektioner, som er skræddersyet præcis til dine behov og ønske
  • Gratis danskuddannelse - Det officielle danskkursus, som du kan følge gratis, fordi din kommune betaler udgiften, hvis du bor i Danmark, har et cpr-nummer og har fået en henvisning fra kommunen til danskundervisning

Udfyld formularen herunder - så kontakter vi dig og finder det bedste danskkursus til dig.

Kontakt

Skriv en besked, og vi vender tilbage til dig